Mit nye drivhus

Mit nye drivhus
Mit private paradis

onsdag den 23. maj 2012

Det blomstrer derud af

Det er helt vildt som der er blomster alle vegne lige nu. Jeg håber meget at det kan blive ved sådan hele sæsonen, men nu får vi se. Hvis der er perioder med stilstand må jeg jo plante noget mere ud :o)  Her er lidt af hvad haven byder på lige nu. Akelejerne er af egen avl, så dem er jeg ekstra stolt af :o)











mandag den 21. maj 2012

De kære små

Det er sjovt som nogle planter har det med at betyde noget særligt for en. Som de liljekonvaller jeg har fået fra min mor og far, som helt oprindeligt startede i min farmor og farfars have. Eller mine bignoner, som jeg har fået af værtens mor på vores sommerferier i Italien. Sådan har jeg det også med mine planter fra Staudefeen. De betyder mere end de andre - også selvom de andre selvfølgelig også står mig nær (godt at mine planter ikke kan læse). Hver morgen må jeg lige starte med at kigge ud af alle vinduerne, som for at overbevise mig selv om at den er god nok - haven er der stadig. Senere på dagen må jeg er så erlægge visit hos de kære små og se til om de mangler noget eller bare skal snakkes lidt med :o)) Måske er dem fra Staudefeen mig bare mere kær fordi jeg ved hvem der har nuslet med deres små rødder? Jeg skal ikke kunne sige det, men her er et billede af en af mine små Geranium phaeum Calligrapher fra Staudefeen :o)) Er den ikke bare bedårende?


søndag den 13. maj 2012

Plantemarked i Køge - med Fe

Sikke en dejlig formiddag. Iskold og blæsende, men fuldkommen forrygende alligevel. Der var noget så hyggeligt på plantemarkedet i Køge. Jeg rendte ind i Signe fra Signes Vals, som var så smart at have taget kameraet med. Det er blevet til nogle skønne billeder på hendes blog af vores allesammens staudefe og hendes flotte stauder :o) Og intet plantemarked uden nyerhvervelser, selvom jeg havde svoret at jeg intet skulle have. Tro mig, det her er kun en my af alt det jeg kunne have slæbt med hjem. Det var ikke spor nemt at begrænse sig, men jeg syntes det lykkedes nogenlunde. Jeg havde faktisk satset på at Staudefeen ikke havde Iris Sibirica "Dawn Waltz" med, men ak, hun må have vist at jeg har siddet og dvælet ved den hundrede gange, så den havde hun naturligvis med. Min mor var ikke sen til at udpege den nærmeste pengeautomat og så var skaden sket :o)) Puhh, må snart på afvænning - mon der er noget der hedder "plantsmen anonymous"? Nå, man lever kun en gang :o)) Og herfra skal ihvertfald lyde en kæmpe tak til staudefeen, fordi hun pynter på min hverdag i form af skønne stauder :o)) Hun er bare den bedste :o)

Høsten bestod af:

Iris sibirica "Dawn Waltz" - fra staudefeen
Geranium "Derrick Cook" - fra staudefeen
En løvstikke - fra en sød dame med mange krydderurter
Vårfloks "Cloud of perfume" - fra Damholmgaard
Frittilaria pyrenaica - fra et sødt ældre ægtepar, som også var på plantemarked i Lyngby.

Konen undskyldte meget at de var knækket i vinden, men herregud, de kommer jo igen til næste år :o)



torsdag den 10. maj 2012

Ses vi på lørdag?

Vores allesammens ynglingsfe gæster øen og det skulle jo nok være anledning til at starte bilen og drage til Køge. Er der andre af jer som kommer derned? Jeg gør ihvertfald og glæder mig som et lille barn, selvom jeg har bedyret at pengene bliver hjemme og dankortet bliver frosset ned i en spand med vand i fryseren :o)


Min mand har været i haven med kameraet. Jeg kan kun gætte på hvor meget han glæder sig til at få det der helt fantastiske kamera, så han kan tage gode billeder af haven. Så skal vi bare lige blive enige om at han IKKE kun skal fotografere alt det orange (som holdes på et meget begrænset område), men også gerne må fotografere alt det yndige lyserøde :o) I kan nok gætte at vi har farvekrig herhjemme. Men han har fanget nogle fine rhododendron og den yndige japanske kirsebær.

tirsdag den 1. maj 2012

Forår i luften

Efter et hyggeligt plantemarked i søndags kom jeg hjem til dette smukke syn. Der er masser af tulipaner rundt omkring i haven, mine magnolia er alle sprunget ud og kirsebærtræerne blomstrer. Jeg opdagede at jeg faktisk kan "låne" naboens kirsebærtræ fra denne vinkel og det er ikke så ringe endda i samspil med mine egne blomstrende træer. Gid det gode vejr varede ved :o)