Mit nye drivhus

Mit nye drivhus
Mit private paradis

mandag den 9. april 2012

Påsketid er plantetid

Det er jo en meget populær sætning og for mange måske en regel. Haven skrev i deres nyhedsbrev lige op mod påske at det altså var en regel med undtagelser, da påsken jo i år faldt tidligt og iøvrigt blev ganske kold. Men men....det gælder jo bare at om få fat i de rigtige planter, så er vejret ikke noget problem. Og med det mener jeg planter som ikke er drevet frem i hollandske drivhuse, men planter som har sat deres første små rødder herhjemme i Danmark og dermed er aklimatiseret :o) Første sending kom fra Lene hos "Stauder og Krukker", som var behjælpelig med Geranium Clarkei "Kashmir Green". Det var jo virkelig en fornøjelse at modtage den kasse, for den geranium har jeg søgt længe efter. Dernæst var det min lokale planteskole - Lavendelhaven, som havde taget nye stauder hjem, herunder dem jeg havde afleveret en liste med. Tænk at der stadig findes planteskoler, hvor man selv kan få lov at vælge art og sort og så få tingene bestilt hjem. Der kom en fin sms til mig om at nu var stauderne ankommet og så kunne jeg ellers bare starte bilen. Da jeg var den først ankomne til alle bakkerne med stauder, kunne jeg udvælge lige dem jeg helst ville have. Det er virkelig en service udover det sædvanlige :o)) Roserne er forhåbentlig på vej og når de er vel ankommet skal de også i jorden :o)

Nu mangler jeg så alle stauderne fra Staudefeen, for det er også et af mine yndlingssteder at handle planter. Det er utrolig sunde ting - også dyrket herhjemme og altid levedygtige :o) Og så har den kære fe bare en uovertruffen smag og en fabelagtig evne til at finde det, som ingen andre har. Når man strikker sine bede sammen på den måde bliver det aldrig mainstream :o)) Nu glæder jeg mig som et lille barn til at det hele vokser til og indfrier mine forventninger :O))15 kommentarer:

 1. Uha, hvor dejligt med alle de nye planter fra dine forskellige plante-pushere :) Jeg er helt enig med dig i det fornuftige i at købe planter fra DK frem for planter, der er drevet frem i hollandske drivhuse. Det langsigtede resultat bliver så meget bedre!

  Jeg kan også anbefale staudestedet.dk som en dejlig netplanteskole med gode, spændende og sunde planter.

  SvarSlet
  Svar
  1. Jeg har aldrig handlet hos dem, men det så spændende ud. Tak for linket.

   Slet
 2. Jeg har været ude i dag og plante noget af det jeg har bestilt hos Staudefeen. Jeg gik lidt amok, da jeg fik penge tilbage i skat. Staudefeen har gode planter som er flotte og sunde. Det kan være svært at begrænse sig :-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Det kender jeg kun alt for godt. Jeg kigger helst ikke for meget hos Staudefeen, for der er så mange lækre ting. Det bliver hurtigt en stor regning.

   Slet
 3. spændende - tillykke med de nye medlemmer i din have-familie

  SvarSlet
 4. Det er altid så dejligt med nye stauder. Hvad mon du fik fat i udover geranium??
  Kh Marlene

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marlene

   Altså....sådan lige hvad jeg husker...lodden løvefod, garanium phaeum, trekantblomst, kæmpeskælhoved, dagliljer, dicentra formosa, Scabiosa caucasia, silkepæoner, løvehale, røllike, veronica gentianoides, drejeblomst, riddersporer, lupiner og bjergmynte. Så har jeg bestilt floks, geranier, engblomme, ranunculus, sibirisk iris og campanula hos staudefeen. Alt er i hvidt, sart gult og lyslilla. Sådan cirka.

   Slet
 5. Altid rart at få ny planter i haven.
  Held og lykke med dine ny stauder.
  Ha´ en god dag.

  SvarSlet
 6. Hvor ser det spændende ud, Lene - jeg glæder mig til at se det færdige resultat :-)

  Tak for dine og jeres søde ord :-) De er jo bedre end alverdens reklame. Jeg skal dog huske at sige, at jo, jeg køber også planter (udover barrodsplanterne) i Holland - blandt andet de mange fylde juleroser, jeg har solgt på det sidste. Men ellers er det mest barrodsplanter og småplanter, der købes i udlandet (skulle de købes herhjemme, ville prisen blive en anden!), men de vokser selvfølgelig også videre her hos mig ;-)

  Kh. Marlene

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marlene :o)
   Falsk beskedenhed er altså ikke klædeligt :o) Jeg er med på at dine planter kommer som små fra udlandet, men hele essensen er jo at de vokser sig store her i vores klima. Dem jeg ikke er så begejstret for er dem der er hevet lige ud af varme drivhuse og sat op på planteskolerne, som om at f.eks. høstanemoner blomstrer i maj......Det er hverken ærligt eller et godt køb :o)Og du kan bide spids på at du kommer til at se billeder senere på sommeren, som viser hvor godt det går når man køber små planter, som bare venter på at vokse sig store :o)

   Slet
  2. ;-)))

   Jah... men jeg fremdriver også nogle gange mine egne stauder til plantemarkederne, hvis jeg kan komme afsted med det. Nogle bliver stående i drivhuset, mens andre stilles udenfor ;-)

   Kh. Marlene

   Slet
 7. Ihh sikken en masse skønne planter. Det er jo det rene slik.

  Held og lykke med det.

  Kh Lise Lotte

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lise Lotte

   Tusind tak :o) Og jeg kan så lige berette at alle frøene fra valmuerne er i fuld sving, så du har gjort mig noget så glad :o) Sig til hvis jeg kan gengælde med et eller andet :o)

   Kh Lene

   Slet