Mit nye drivhus

Mit nye drivhus
Mit private paradis

onsdag den 13. juni 2012

Smitsomme Geranier

De vokser på en - de der geranier. Man starter med en, så har man tre og lige så stille så kommer der flere og flere til. Nu har jeg ønsker mig bogen, så jeg kan blive lidt mere skarp på hvad jeg lige skal gøre med de enkelte geranier. Jeg er blevet meget begejstret for dem - måske endda for meget, for nu sidder jeg hele tiden og spekulerer over om der er flere jeg burde have.......Jeg har endda en der ikke er billede af endnu, fordi der ingen blomster er på den. Men det kommer og det er så nummer 11 og nå ja, Rozanne er da lige sprunget ud.....det var så nummer 12.....hmmmm...og jeg sidder og tænker på om jeg mangler nogen!! Sidder endda og snuser rundt på den kære Staudefe's hjemmeside, for hun er jo det mødrene ophav til en del af samlingen - især den smukke Summer Skies :o)  Tror lige jeg lægger hjernen ud i fryseren. Og så lige et tip - Albinus frø har fået frø af purpurkongelys - i hver farve for sig og ikke kun en rodet pose med blandet. Så de røg lige i kurven i går aftes. Jeg troede ellers jeg var færdig med forspiring, men nixen bixen Karen Blixen. Det er på'en igen. Uhh, så er der også noget at glæde sig til næste år....hvor haven naturligvis vil være endnu bedre end i år :o))
24 kommentarer:

 1. Du har da sandelig også sørget for at få fat i de skønneste. Storkenæb er fantastisk taknemmelige planter at have med at gøre - jeg er også helt vild med dem. De blotrer sig i samtlige bede - også surbundsbedene. Der er fx masser af G. pratense-frøplanter, der væver sig ind i de snart afblomstrede rhododendroner.

  Er den øverste 'Hollywood'?

  Den hvide G. phaeum kunne du måske være på udkig efter Og Birgitte Husteds bog om storkenæb ER altså bare god.

  Fortsat god fornøjelse

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marie-Louise :o) Takket være dig er Kashmir Green med i samlingen. Du omtalte den og det lykkedes mig til sidst at finde den i Nordjylland. Den øverste er Derrick Cook :o) Nys ankommet fra Staudefeen og noget så flot.

   Slet
 2. Hej!jeg er også begejstret for storkenæb.du kan sætte dem alle vegne.og de er taknemmelige at have med at gøre.
  Nr.2 billed(lys blå) hvad hedder den?den er da bare for skøn.
  Knus jette

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Jette

   Må jeg præsentere dig for Geranium Pratense Mrs. Kendall Clark :o) Det er en absolut musthave og billedet yder den slet ikke retfærdighed :o)

   Slet
  2. Geranier ER bare så skønne. Hvor høj blive Mrs. kendall Clark?

   Og hvad hedder den dobbelt smuksak på billede nr. 4?

   (Ja, jeg har som bekendt ikke bogen...)

   Ulla

   Slet
  3. Hej Frk. Anemone

   Min er omkring 40 cm. høj. Den dobbelte er "Summer Skies" fra Staudefeen :o)

   Slet
 3. Ja, geranium kan man ikke få for mange af. UPS, så kom jeg lige til at bestille antique rosa kongelys fra Albinus Frø. Jeg kom for sent på plantemarkedet i Kolding (de var udsolgt), men så må jeg jo lave nogle selv. Tak for tipset.

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Lene

   Ja, jeg var kisteglad da jeg fik hendes nyhedsbrev i går. De var i det seneste nummer af Haven, men det er ikke så nemt at finde frøene i de rene farver :o) Antique rosa så jeg godt, men min mand sad ved siden af og nedlagde veto mod lyserød. Måske skulle vi bytte småplanter :o) Så kan jeg altid påstå det er en fejl fra producenten :o)))

   Slet
 4. Ih, hvor er de skønne alle de storkenæb og du har altså en rigtig fin samling. Jeg har vist fire forskellige, men jeg skal helt sikkert have nogle flere indført i haven. Den femte er på vej som småplanter, som du ved. Nu ved jeg ikke lige så meget om, om storkenæb blander sig med hinanden, hvis man samler frø. Men hvis du overkommer at samler frø, så vil jeg utroligt gerne bytte med andre frø.

  SvarSlet
 5. Storkenæb er næsten uundværlige i haven. Jeg har også Staudefeen som mødrene ophav til de fleste sf mine. I år kom der fire nye til ;-)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hendes sortiment er altid så fristende, så det undrer mig slet ikke.

   Slet
 6. Jeg kan godt forstå at du er faldet pladask for de skønheder. Geranium er den mest taknemmelige plante og der er næsten kun gode ting at sige om den. Jeg har en smuk lyseblå geranium sylvaticum 'Mayflower', den er så skøn. Den remonterer desværre ikke, men man skal ikke snyde sig selv for oplevelsen af den årsag :o)Hvis du er interesseret i en bette luns, kan du maile mig din adresse på havenarkomanen@gmail.com, så skal jeg nok grave lidt op til dig :O)

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marlene. Tusind tak, det tager jeg da virkelig gerne imod. Kan jeg mon kvittere med noget? Kage til når du vi får dig lokket til at invitere til blogkaffe?

   Slet
 7. Ja Geranium samler er let og bliver har selv en rem af den.
  Købte frø til lyserøde kongelys i foråret til min veninde spørger lige mig selv hvorfor jeg ikke købte til mig selv også, nå mon ikke hun får lavet for mange planter.

  Hilsen Helle

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Helle

   Jo, mon dig ikke :o) Jeg har købt "Violetta" og en ren hvid sort.

   Slet
 8. Åh de er også fine

  På mine gåture i området de sidste par dage har jeg spottet en SINDSYGT flot nærmest mørkeblå af slagsen...

  Kan de mon stiklingeformeres???

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Mette

   Nogen sorter kan vist, men der tror jeg man skal have fat i bogen for at blive klogere på det :o)) Ellers må man jo bare "låne" en bid og se om det lykkedes.

   Slet
 9. Den lyseblå på nummer 2 billede er "mums" :)

  SvarSlet
 10. Jeg er selv vild med den nye Lilac Ice, der blomstrer lige så længe som Rozanne (juni-oktober/november) - sikke en farve!!! Støvet lilla-grå.

  Men ellers nyder jeg mine mange pratense frøplanter, der er langt flottere end mange af dem, der er i handlen.

  Det er smukke billeder, du viser her, Lene :-)

  Kh. Marlene

  SvarSlet
  Svar
  1. Hej Marlene. Lilac Ice er fuldkommen forrygende og farven.....gosh, jeg mangler ord. Det er en verdensklasse skønhed - helt uden tvivl. Mine Rozanne har jeg ellers været meget begejstret for, men Lilac Ice må jeg bøje mig for. Nu glæder jeg mig også til at se Chrystal Lake :o))

   Slet
  2. Okay ja - Crystal Lake er altså også vanvittig flot!

   Slet
 11. Wow hvor er de flotte alle dine storkenæb, jeg bliver også mere og mere glad for mine som årene går, så det er helt sikkert en slægt jeg vil købe flere af - tak for tippet omkr. staudefeen. Jeg er helt vild med den lille dobbelte - hvad hedder den ?
  God weekend.
  Have hilsen
  Anita

  SvarSlet