Mit nye drivhus

Mit nye drivhus
Mit private paradis

søndag den 5. februar 2012

Det "spiren"Jeg var på tur i går i det smukkeste vejr. Gps'en var sat til Stigsnæs og forventningerne var skyhøje. Sidste år var min mand og jeg nemlig kørt en tur til "Spiren" og med os hjem havde vi de smukkeste påskeklokker. Nu havde jeg så læst at salget af vintergækkerne startede om lørdagen og det kunne jeg ikke stå får. Da jeg alligevel skulle bruge flere påskeklokker til haven tænkte jeg - afsted med mig. Og alle forventningerne blev indfriet  - hvad kan de ellers sådan et skønt sted. Der var rigtig mange spændende vintergækker og jeg måtte altså også lige have nogen med hjem. Men det primære var nu påskeklokkerne, som jeg fuldstændig har tabt mit hjerte til. Jeg elsker at gå mellem rækkerne og udvælge lige dem, som jeg allerhelst vil have. Det eneste minus er klart at jeg er nødt til at begrænse mig. Da jeg skal bruge påskeklokkerne til et lidt mørkere sted i haven, var det et krav at de skulle være i de lyse farver. Så selvom jeg stod og hang over alle de andre, havde jeg udstukket retningslinier for mig selv. Tænk at det er nødvendigt i min alder. Jeg bliver bare desværre ligesom et barn i en slikbutik, når jeg er der. Nå, men her er så billederne af dagens høst :o)

11 kommentarer:

 1. Det er et rigtigt dejligt sted at besøg og Marianne er rigtig sød til at fortælle, man kan virkelig mærke, at hun holder af 'alle hendes påskeklokker'.
  Jeg var der for et par uger siden og kan helt sætte mig ind i din situation om, at det er rigtigt svært at begrænse sig - der er jo SÅ mange skønne, som man også lige skal have med hjem.
  Men det er smukke blomster du har udvalgt dig - held og lykke med dem.

  P.S. Hvor opbevarer du planterne lige nu, hvor der er så hård frost udenfor?

  SvarSlet
 2. Ha ha, ja det må være frygteligt svært at begrænse sig midt i alle de lækkerier! Lækker "høst"

  SvarSlet
 3. Lækre eksemplarer du har udvalgt... hvor må det være svært at begrænse sig i sådan en 'slikbutik' :o)
  Glæder mig også til at se dine vintergækker...

  Ha en go dag...

  SvarSlet
 4. Hej Susanne

  De står i stuen ved havedøren - langt væk fra alle radiatorer. Når så jeg tænder i brændeovnen, flytter jeg dem ind i et andet og køligt værelse. Drivhuset går ikke - der er ikke isoleret med bobleplast eller varme på. Jeg kunne sætte dem i kælderen - der står alt det som ikke tåler frost. Den er uopvarmet, men holder omkring de 10 grader alligevel :o) Det er super med sådan en kælder. Men så kan jeg jo ikke gå og kigge på dem, så lige nu er de oppe :o)

  Hej Tante Tulle

  Ja, det var ikke nemt. Køber man ti får man den ene gratis. Jeg måtte virkelig anstrenge mig for ikke at lave "kvindeklassikeren" "Jamen, jeg sparede 50 kroner" men istedet sige til mig selv "Så har du brugt 450 kroner" Men altså!!

  Hej Møllebakkehaven

  Lige nu er der kun fire spirer i hver potte, så jeg venter spændt. Der skal nok komme billeder når de springer ud. Det er "Flore pleno" - en dobbeltblomstrende vintergæk, som så meget yndig ud på billedet.

  SvarSlet
 5. Det er nogle flotte eksemplar du fik dig begrænset til ;o). Glæder mig til at se vintergækker billeder.
  Ha' en go' dag.

  Kh Marlene

  SvarSlet
 6. Der er skønt hos spiren. Jeg var også nede at forsyne mig for nogle uger siden ;-)

  Du skrev hos Heaven, at du havde frøstande fra den fine Arum, som du kunne dele ud af. Det vil jeg meget gerne være aftager af.

  Hilsen Ina
  http://annasplads.dk/

  SvarSlet
 7. Hej Ina

  Godt du fandt mig :o)

  Næ, jeg havde nu altså tænkt mig at grave færdige planter op til dig :o)Så kan du hente her til foråret når de kommer op af jorden og nyde dem lige frem til de orange bær i efteråret. Jeg lægger lige en besked til dig her på bloggen når de er klar :o)

  SvarSlet
 8. Super, jeg har også meldt mig som fast læser nu, så jeg kan følge med i din blog.
  Jeg kan se, at det er på Sjælland heldigvis :-)

  Hilsen Ina

  SvarSlet
 9. Nej hvor har du købt mange lækre påskeklokker - jeg var der sidste år, og det er bare så spændende!
  Et fint drivhus du har - ser godt ud med de to tønder i hver side. Jeg kan se, du også var med på klokkerankerne sidste år. De er bare så skønne! Har også meldt mig som fast læser.

  SvarSlet
 10. Hej Ina. Ja, det er ikke så langt væk :o) Derfor tænkte jeg også at jeg godt kunne tilbyde dig nogle planter.

  Hej Bente. Ja, jeg var med på klokkerankerne og jeg er klar til en ny omgang :o) De så svært fine ud foran drivhuset. Jeg har været meget i tvivl om jeg skulle male tønderne sorte, men indtil videre er de bare i natur. Jeg købte en del påskeklokker sidste år også, men jeg måtte lige have nogle flere :o)

  SvarSlet
 11. Jeg har vendt og drejet dine billeder, men jeg kunne ikke rigtig se hvad dine vintergækker hedder, men ha, jeg skulle jo bare læse de andre kommentarer for at finde ud af hvad de hedder, det kan godt betale sig at læse det hele :) :) - jeg har nemlig også været i Spiren i dag - jeg tror jeg flytter ind dernede :-)

  SvarSlet